ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΕΗ…

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΕΗ…
Οι γιορτές όπως κάθε χρόνο πέρασαν. Ίσως να έπεσες θύμα της δήθεν γιορτινής ατμόσφαιρας, ίσως και όχι. Ίσως να πέρασες λίγες μέρες προσπαθώντας να ξεφύγεις για λίγο από αυτά που σε φοβίζουν και σε αγχώνουν, ίσως και όχι. Τώρα την σκυτάλη παίρνουν τα καρναβάλια μήπως και σε αποπροσανατολίσουν για άλλη μια φορά με τους γνωστούς μασκαράδες πολιτικούς και άρχοντες των τοπικών κοινωνιών. Θα το φας και φέτος το παραμύθι; Ή μήπως όχι;
Σε όποια κατηγορία και να ανήκεις το σίγουρο είναι πως αυτοί οι γνωστοί λίγοι (οι μεγάλοι εργολάβοι, οι επιχειρηματίες, οι κυβερνώντες, τα κομματόσκυλα κάθε λογής και απόχρωσης) γιόρτασαν και θα συνεχίζουν να γιορτάζουν με τον τρόπο που αυτοί ξέρουν καλύτερα. Στην πλάτη την δική σου και της οικογένειας σου, στου φίλου σου και του γείτονα σου. Έτσι λοιπόν, ενώ εσύ θα σκέφτεσαι πως θα τα βγάλεις πέρα και φέτος με την ανεργία, τον μειωμένο μισθό, την τσεκουρωμένη σύνταξη ή την απειλή να σου κόψουν ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι το ρεύμα, αυτοί ήδη σκέφτονται μια ντουζίνα τρόπους για να σου πάρουν ακόμα περισσότερα έτσι για να πάει καλά η χρονιά (γι’ αυτούς φυσικά).

Ήδη το νέο τέλος πράσινης ενέργειας έχει ενσωματωθεί στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος διότι κάτι πήγε στραβά στους υπολογισμούς. Μήπως οι κεφαλαιοκράτες δεν τα πάνε καλά με τις πράξεις; μήπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ακριβές; ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ! Απλά το κέρδος είναι σημαντικότερο! Είναι το ένα και μοναδικό κριτήριο με το οποίο σταθμίζουν τα πάντα. Είναι μάλιστα τόσο εύκολο να παίζουν με τις ζωές του κόσμου όπως με τους αριθμούς, που άλλαξαν τα κριτήρια καθορισμού ποσοστού αναπηρίας. Δηλαδή, ένας που είχε 70% αναπηρία ύστερα από αυτόν τον επανακαθορισμό θα έχει 50% έτσι απλά επειδή…. δεν βγαίνουν οι αριθμοί. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ. Το νερό, ο σημαντικότερος πόρος για την ζωή σε αυτόν τον πλανήτη. Στα προσεχή χρόνια θα είναι ένα ‘‘ προϊόν’’ που θα πουλιέται και θα αγοράζεται. Λίμνες, ποτάμια, πηγές θα είναι εμπορεύσιμα και η τιμή τους θα καθορίζεται ανάλογα με την ποιότητα του νερού που διαθέτουν. Η τιμή του θα διαπραγματεύεται καθημερινά στο χρηματιστήριο σαν ένας ακόμα παράγοντας κέρδους για τους χρηματιστές και όχι μόνο. Την διαχείριση θα την έχουν ιδιωτικές εταιρείες ύδρευσης που θα αποφασίζουν σε ποια τιμή θα πουλήσουν το βασικότερο αγαθό με μόνιμο σκοπό το κέρδος. Αυτό σημαίνει πως θα χρειάζεται να διαθέσεις αρκετά μεγάλο μέρος, του μηδαμινού πλέον εισοδήματός σου για να έχεις πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Αν είσαι ανήμπορος να πληρώσεις, η παροχή θα κόβεται με αποτέλεσμα το θέμα πλέον της επιβίωσης να γίνεται άμεσα ορατό. Δεν είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Στην λατινική Αμερική συμβαίνει ήδη εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτά που θα έρθουν αλλά κι αυτά που ήδη είναι σε εξέλιξη. Στο παρασκήνιο ξεπουλιέται η δημόσια ασφάλιση η οποία υποβαθμίζεται συστηματικά εδώ και χρόνια είτε με ελλιπή προσωπικό, είτε με μίζες στις προμήθειες και σαν επιστέγασμα κλείσιμο και συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Παράλληλα, η ιδιωτική ασφάλιση έρχεται και παίζει τον ρόλο του σωτήρα (που δεν είναι κιόλας). Εκβιαστικά, τίθεται το πιο βρώμικο δίλλημα πάνω σε ένα μείζον ζήτημα, το ζήτημα της υγείας. Ή ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ Ή ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.

Στο ίδιο σκηνικό κινούνται τα πράγματα και στις δημόσιες συγκοινωνίες με μείωση προσωπικού και κατά επέκταση μείωση δρομολογίων με ταυτόχρονη αύξηση του κομίστρου πριν κάποιους μήνες κατά 40%. Προγράμματα συνταξιοδότησης τραπεζών παρελαύνουν προκλητικά καθημερινά στις οθόνες μας ποντάροντας στο κλίμα αβεβαιότητας που οι ίδιοι δημιουργούν. Ενδεικτικά μια διαφήμιση της Eurobank μας προτρέπει με το σλόγκαν ‘‘Παίρνουμε την ζωή μας στα χέρια μας’’. Στην πραγματικότητα θέλουν να πάρουν τις ζωές μας στα χέρια τους. Κι αν όλα αυτά σου φαίνονται κάπως μακρινά έχουν ήδη προνοήσει για ένα στρατό από ανθρωποφύλακες. Μια απερίγραπτη αστυνομοκρατία ήδη υπάρχει και συνεχώς αυξάνεται σε κάθε γειτονιά. Από ομάδες Δίας, Δέλτα, ΜΑΤ, ασφ-αλήτες και πρόσφατα μέχρι και δημοτική αστυνομία. Τόσοι πολλοί και η εγκληματικότητα αυξάνεται διαρκώς. Όχι επειδή ο άνθρωπος είναι εγκληματίας από την φύση του. Αλλά, είναι προϊόν των συνθηκών της εκάστοτε κοινωνίας και στην συγκεκριμένη περίπτωση μιας κοινωνίας άρρωστης, διεφθαρμένης , με ατομικιστικά στοιχεία βαθειά ριζωμένα στην νοοτροπία της .Προφανώς λοιπόν, η αστυνομία δεν είναι εδώ για να σε προστατέψει! ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΕΙ σε κάθε απόπειρα σου να αντισταθείς και να μιλήσεις για αυτά που διεκδικείς, κερδίζοντας επάξια τον ρόλο τους ως σκυλιά των αφεντικών.

Αν λοιπόν θες, να μην αγοράζεις αυτά που σου ανήκουν και θες να ζεις μια πιο ανθρώπινη πραγματικότητα, άλλαξε και δράσε στην γειτονιά σου μαζί με τους συνανθρώπους σου δημιουργώντας μια κοινωνία στην οποία θα γιορτάζεις κάθε μέρα.

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Κεραμεικού
Λεωνίδου και Πλαταιών στην πλατεία κάθε Κυριακή στις 17:00

This entry was posted in ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *