ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Οι εκλογές του 2009, έδειξαν κατάφωρα, πέρα από κάθε άλλη φορά, το πραγματικό πρόσωπο της εξουσίας, μιας αυτοαποκαλούμενης «δημοκρατίας» που έχει ως σκοπό τον γενικευμένο εκφοβισμό, στηριζόμενη σ` ένα κλίμα αβεβαιότητας που με τεχνάσματα δημιούργησε η ίδια. Οι εγχώριες ελίτ και το κεφάλαιο με εντολοδόχους την εκάστοτε κυβέρνηση, εξευτελίζει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και ελευθερίας, καταργεί εργασιακά δικαιώματα εν μια νυκτί, εξαπολύει φοροεπιδρομές κάθε είδους, κι όλα αυτά γιατί η «χρεοκοπία» είναι κοντά. Η χρεοκοπία, όμως δεν είναι κοντά, ήρθε!

Η συγκυρία των καιρών, επιβάλλει όσο ποτέ άλλοτε, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, κι αυτό θα γίνει μόνο όταν αρχίσουμε να μιλάμε μεταξύ μας, σε κάθε γειτονιά, ανοιχτά με συνελεύσεις, χωρίς καθοδηγήσεις, παρά μόνο με σκοπό να λύσουμε τα προβλήματα μεταξύ μας και να συνδιαμορφώσουμε τις ζωές μας.

Σκοπός των ανοιχτών συνελεύσεων αναρχικών είναι να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν τις βασικές αξίες της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας, του αλληλοσεβασμού. Την ανάπτυξη τρόπου δράσης για την επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων κάθε περιοχής, καθώς και των προβλημάτων κάθε γειτονιάς, ξεχωριστά, μακριά από εξουσιαστικές δομές που σηματοδοτούν την καταστροφή της ίδιας της ύπαρξης μας τόσο ατομικά όσο και σαν συλλογικότητες.

Η περιοχή Κεραμεικού, μια από τις τελευταίες περιοχές του κέντρου που ακόμα κρατάει την εικόνα της γειτονιάς, στοχοποιείται και μετατρέπεται σε ένα απέραντο χώρο εμπορίου, διασκέδασης και καταναλωτισμού. Η μεθοδευμένη γκετοποίηση της περιοχής και η υποβάθμιση της ,αποσκοπεί στο άμεσο πούλημα της και στο κλείσιμο κάθε διαθέσιμου ελεύθερου χώρου. Η «αναβάθμιση» και η εκμετάλλευση της από πολιτικούς και κάθε είδους επενδυτές θεωρείται δεδομένη. Αυτοσκοπός το κέρδος και η υποβάθμιση κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας που μπορεί να βελτιώσει την ζωή των κατοίκων της. Η έννοια της γειτονιάς χάνεται και μαζί μ αυτήν τα σταθερά σημεία συνάντησης, επικοινωνίας και συνεύρεσης.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Κεραμεικού Λεωνίδου και Πλαταιών στην πλατεία κάθε Κυριακή στις 17:00

This entry was posted in ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *