Κείμενο αλληλεγγύης στις καταλήψεις ΒΟΞ-Βαλτετσίου 60

Τα ξημερώματα της 20ης Απριλίου γύρω στις 6:30, η πλατεία Εξαρχείων και τα γύρω στενά περικυκλώνονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχωρούν στην εκκένωση δυο κατειλημμένων κτηρίων με την παρουσία 3 εισαγγελέων. Τα δυο κτήρια είναι ο κατειλημμένος κοινωνικός χώρος K*ΒΟΞ και η κατάληψη στέγης στην οδό βαλτετσίου 60. Στην ”επιχείρηση” προστέθηκαν οι προσαγωγές ατόμων,οι έλεγχοι σε άτομα που κινούνταν στην περιοχή καθώς και ο αποκλεισμός της περιοχής γύρω από τις καταλήψεις σε διερχομένους.

Τίποτα φυσικά δεν είναι τυχαίο.
Από τις 12 Απριλίου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, με εγκύκλιο του, καλεί τους εισαγγελείς να ακολουθούν την αυτόφωρη διαδικασία σε καταλήψεις πανεπιστημίων και άλλων δημόσιων κτιρίων. Η επίθεση στο K*ΒΟΞ γίνεται μια μέρα πριν το ”επίσημο” άνοιγμα του χώρου στην κοινωνία με εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί. Η απόπειρα ”καθαρίσματος” των Εξαρχείων από δυο καταλήψεις γίνεται δυο εβδομάδες περίπου πριν τις εκλογές. Στόχος γίνεται πλέον κάθε αυτοοργανωμένη κίνηση που έχει ως σκοπό την προάσπιση της ισότητας,της αλληλεγγύης,της αλληλοβοήθειας και προφανώς της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Εμείς όμως αυτές τις κινήσεις τις εκλάβαμε ως ένα μήνυμα που σίγουρα δεν θα έμενε αναπάντητο.
Ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου 21/4/2012 ο κοινωνικός χώρος K*ΒΟΞ είναι πάλι ελεύθερος έπειτα από την παρέμβαση χιλιάδων αλληλέγγυων.
Από την άλλη ο στρουθοκαμηλισμός και η αναμονή “απεικόνισης των κοινωνικών συσχετισμών” που κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο, ελέω των επερχόμενων εκλογών, συνθέτουν μία τεράστια αυταπάτη.
Η καταστολή πλέον αυξάνεται σε κάθε τομέα της ζωής μας και το κοινωνικό τοπίο που επιδιώκει να διαμορφώσει το καθεστώς γίνεται πλέον ξεκάθαρο. Από τα χαράτσια, τις περικοπές συντάξεων και μισθών, τις συνεχόμενες απολύσεις εργαζομένων, τη λεηλάτηση της δημόσιας περουσίας και το ξεπούλημα όλων των δημόσιων κτηρίων και οργανισμών, μέχρι τη δολοφονική βία των ΜΑΤ σε διαδηλωτές στο Σύνταγμα,τον αποκλεισμό της Βουλής και τις συλλήψεις ανά την χώρα την 25η Μαρτίου για τη φίμωση του κόσμου, τις ατελείωτες επιχειρήσεις-σκούπα κατά των μεταναστών, τους καθημερινούς ξυλοδαρμούς σε αστυνομικά τμήματα,την υποστήριξη των μπάτσων στις δολοφονικές επιθέσεις των φασιστών της Χρυσής Αυγής και πλέον την επίθεση σε κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις. Ο νεοφιλελευθερισμός σε συνδυασμό με την στρατηγική της έντασης σε όλο της το μεγαλείο.
Το καθεστώς γνωρίζει πολύ καλά ότι προσπάθειες σαν και αυτή του K*ΒΟΞ, ξεφυτρώνουν πλέον παντού σε όλη τη χώρα σαν μανιτάρια και αποτελούν έμπρακτη αμφισβήτηση της κυριαρχίας του.
Τα στέκια, οι καταλήψεις, οι απελευθερωμένοι χώροι, οι συνελεύσεις κ.α. συνθέτουν σταδιακά, το νέο τοπίο αντίστασης, στο οποίο φυσικά απουσιάζουν τα “παράγωγα” των εκλογικών παραβάν. Για αυτό και τα μαντρόσκυλα τις εξουσίας καθημερινά συκοφαντούν και εξυβρίζουν τέτοιες προσπάθειες, εξομοιώνοντας τους κοινωνικούς αγωνιστές με τις συμμορίες που η ίδια η εξουσία τροφοδοτεί και στηρίζει.
Όμως ούτε μας τρομάζουν, ούτε πρόκειται να μας σταματήσουν!

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥΣ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ

This entry was posted in ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *