Το κράτος εκδικείται όποιον αντιστέκεται

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ

Τι και αν ονομάζεται «δημοκρατία», τι και αν αντλεί την νομιμοποίησή του μέσα από μία εκλογική διαδικασία? Το καθεστώς, δεν παύει ποτέ να αποδεικνύει τον ολοκληρωτισμό του, ιδιαίτερα εκεί όπου τα κάθε λογής κοινωνικά συμβόλαια αποτελούν τροχοπέδη στις επιλογές της εξουσίας, ακόμη και αν για δεκαετίες πόνταρε πάνω τους για την αποδοχή και την ισχυροποίησή του.

Σε αυτή την επίδειξη ισχύος, δεν μπορούν να σταθούν ανέπαφοι ακόμα και έθιμα ή θεσμοί που η ίδια η εξουσία έχει επιβάλλει, προκειμένου να κατασκευάσει φαντασιακές ομοιογένειες και ταυτότητες οι οποίες επικαλύπτουν τις βαθιές κοινωνικές αντιθέσεις (εκμεταλλευτές-εκμεταλλευόμενοι, κυρίαρχοι-κυριαρχούμενοι κ.λπ.). Σήμερα που οι επιλογές της εξουσίας επιβάλλουν την βίαιη φτωχοποίηση της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της χώρας, το καθεστώς λαμβάνει τα μέτρα του ώστε να αντιμετωπίσει τις αναπόφευκτες κοινωνικές αντιδράσεις χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει (καταστολή όλων των ειδών, έκτακτη νομοθεσία, σκευωρία, προπαγάνδα, τρομοκρατία, παραπληροφόρηση, συκοφαντία κ.α.).

Οι κυρίαρχοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι κάθε μορφή ανοιχτών, μαζικών κοινωνικών εκδηλώσεων, μπορούν ή έχουν αποτελέσει την ευκαιρία για έντονη αντίδραση απέναντι στις επιλογές τους, ακόμα και αν αυτή η αντίδραση δεν έχει ξεκάθαρα πολιτικά χαρακτηριστικά. Τα πρόσφατα γεγονότα σε συναυλίες (π.χ. Νταλάρας), ποδοσφαιρικούς αγώνες, θρησκευτικές εορτές (π.χ. Θεοφάνια) και στις παρελάσεις (28η Οκτωβρίου, 25η Μαρτίου), αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Και μόνο η πιθανότητα συσπείρωσης αυτού του κοινωνικού δυναμικού προς μια εξεγερτική-απελευθερωτική κατεύθυνση προκαλεί ρίγη τρόμου στους κυρίαρχους, αναγκάζοντας τους να προχωρήσουν στην ακύρωση, την καρικατούρα και την ωμή καταστολή.
Είναι φανερό βέβαια ότι η καταστολή δεν αφορά τους θρησκόληπτους, ούτε τους πατριδολάγνους και τους φασίστες, καθώς αυτοί αποτελούν χρήσιμους συμμάχους της εξουσίας. Αντίθετα εντείνεται και επικεντρώνεται σε εκείνους που δρουν προς μια αντιιεραρχική-απελευθερωτική κατεύθυνση και αποτελούν πραγματική απειλή για την εξουσία.

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Ξάνθη, Τρίκαλα, Χανιά, Χαλκίδα, Βέροια (όπου συνελήφθησαν μαζικά σύντροφοι από το στέκι Barutti)κ.α. η συντριπτική πλειοψηφία των προσαχθέντων-συλληφθέντων, αποτελούν άτομα που μετέχουν σε στέκια , καταλήψεις, συλλογικότητες, συνελεύσεις ή άτομα που αρνήθηκαν να υπακούσουν στις «οδηγίες» νομιμοφροσύνης προς τους καθεστωτικούς θεσμούς, που κάθε κομματόσκυλο έδινε μέσα από τα Μ.Μ. Εξημέρωσης.
Οι εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις αντιστεκόμενων-αγωνιστών σε όλη τη χώρα, δεν αποτελεί μία απλή επίδειξη δύναμης εκ μέρους του κράτους αλλά εκφράζει και τον φόβο της εξουσίας απέναντι σε αυτούς, που αποτελούν με την σκέψη και την δράση τους, εμπόδιο στα σχέδια και τις πρακτικές της.
Γιατί οι αληθινές μάχες ενάντια στις επιλογές κράτους και κεφαλαίου, ούτε δόθηκαν, ούτε δίνονται, ούτε πρόκειται να δοθούν στα έδρανα της βουλής και στα τηλεοπτικά πάνελ Αντίθετα δίνονται κάθε μέρα στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές μας, στους χώρους εργασίας, στην καθημερινότητά μας.
Η απάντηση στις πρακτικές της εξουσίας, μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από την συνέχιση, την διάδοση και την εντατικοποίηση του αγώνα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Περιστερίου

Κάθε Τετάρτη στις 20:00 Λεωφ. Παναγή Τσαλδάρη και Τραπεζούντος απέναντι από τον ΟΤΕ.

This entry was posted in ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *