Κείμενο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Phone Marketing

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ PhoneMarketing

Οι εργαζόμενοι στη PhoneMarketing ,στη Νέα Ιωνία (Εργασίας 2), συμπληρώνουν σχεδόν, ενάμιση μήνα συνεχών απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η εν λόγω εταιρεία, συνεργάζεται με ιδιωτικές-πολυεθνικές- εταιρείες (όπως η Vodafone,η Wind κ.α),ως εκ τούτου έχει προσλάβει τηλεφωνητές και τηλεφωνήτριες για εξυπηρέτηση πελατών και προώθηση διάφορων πακέτων. Οι εργαζόμενοι στη εταιρεία, πολύ πριν ξεσπάσει η «κρίση» τους, έπρεπε να είναι προσηλωμένοι στην οθόνη τους, να είναι σύντομη και περιεκτικοί, να κάνουν κουτσουρεμένα διαλείμματα και να διασφαλίζουν τους «στόχους» που έθετε η εργοδοσία για να εδραιώσουν την θέση τους. Τους τελευταίους 17 μήνες, η εταιρεία καθυστερούσε τις πληρωμές των εργαζομένων, πετώντας τους 50-100 ευρώ, ανά 2-3 εβδομάδες, στις 19 Μαρτίου προχώρησε σε οριστική καταβολή των δεδουλευμένων τους, για να έρθει μετά από δύο ώρες, εκβιάζοντας με την υπογραφή συμβάσεων, εκ περιτροπής 8ώρου εργασίας την εβδομάδα ,έναντι του «αμύθητου» ποσού των 140 ευρώ.

Η υπογραφή των αντεργατικών μέτρων, από τους κυβερνώντες, σε σύμπραξη με την εγχώρια και την ευρωπαϊκή ελίτ ,τώρα πραγματώνεται Οι κρίσεις του καπιταλισμού, δεν είναι κάτι το πρωτοφανές στην όλη διαδρομή του, μιας και η συσσώρευση του πλούτου στα χέρια των λίγων και η εξαθλίωση των πολλών, οδηγούσε πάντα σε καταστάσεις ύφεσης και συστημικών κρίσεων. Η επιβίωση του καπιταλισμού κάτω από τέτοιες συνθήκες, στηρίζεται σε κάτι πολύ απλό: στην ιδιωτικοποίηση των κερδών και την κοινωνικοποίηση των ζημιών. Η καταστροφή ολόκληρων παραγωγικών δυνάμεων και ολόκληρων χωρών, αποτελεί επιβεβλημένο όρο για να αποτραπεί η «κατάρρευση».Η εξαθλίωση του εργατικού δυναμικού με μισθούς πείνας, η αδυναμία πρόσβασης στην παιδεία και την υγεία, οδηγεί στοχευμένα στον έλεγχο και την υποδούλωση.

Ο αγώνας για επιβίωση θα πρέπει να είναι διαρκής και αέναος με τους εργαζόμενους να παλεύουν για την αξιοπρέπεια τους, εκβιαζόμενοι από τα αφεντικά, που έχουν φέρει την κατάσταση στα μέτρα τους, κατοχυρωμένοι πια και συνταγματικά. Έχουμε φτάσει στο σημείο να ζητάμε τα αυτονόητα, που έχουν κερδηθεί με αγώνες εδώ και 100 και πλέον χρόνια. Τι είναι όμως το αυτονόητο πια; Απλά μια θέση εργασίας; Το οκτάωρο; Το οκτάωρο με 400 ευρώ; Ένα οκτάωρο την εβδομάδα με 140 ευρώ;

Είναι ανάγκη να αρχίσουμε να συζητάμε μεταξύ μας και να συνδιαμορφώσουμε απόψεις για το τι κοινωνία θέλουμε. Μια κοινωνία που θα σέβεται τον άνθρωπο, που δεν θα έχει ως μοναδικό σκοπό την χαλιναγώγηση του και την υποδούλωση του ,αλλά θα τον απελευθερώνει πραγματικά. Μία κοινωνία που οι εργαζόμενοι θα εισπράττουν την αξία αυτών που έχουν παράξει ακέραια, μια κοινωνία που θα μιλάει με όρους ισότητας και ελευθερίας.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων της PhoneMarketing
Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι τα εκβιαστικά διλήμματα κάθε εργοδοσίας και ο φόβος που καλλιεργείται, να μη γίνουν οι αιτίες της εσωστρέφειας μας, αλλά η δύναμη που θα καλλιεργήσει τις αξίες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η δύναμη που θα μας ωθήσει να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.
ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ-ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

This entry was posted in ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ. Bookmark the permalink.

One Response to Κείμενο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Phone Marketing

  1. Pingback: Solidaridad anarquista con la lucha de los trabajadores de la empresa de operadores telefónicos Phone Marketing |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *